Nine Inch Nails přijedou s novým albem

Trent Reznor je osoba nevypočitatelná. Zakladatel industriální legendy Nine Inch Nails na letošní rok oznámil třetí díl původně plánované EP trilogie, kterou loni otevřel nahrávkami „Not the Actual Events“ a „Add Violence“. Album „Bad Witch“ skutečně vyjde 22. června, avšak nikoli jako EP, ale jako regulérní dlouhohrající deska, první od roku 2013, kdy vydal „Hesitation Marks“. Přesto s hrací dobou 30 minut a šesti skladbami bude nejkratším lp skupiny v kariéře. Netrpělivě očekávaná nahrávka, uvedená singlem "God Break Down the Door", se tak stane devátým albem jednoho z nejvlivnějších amerických hudebních seskupení s třinácti nominacemi na cenu Grammy, z toho dvěma proměněnými (za skladby "Wish" a "Happiness In Slavery").
Druhé album, „The Downward Spiral“, je pravidelně uváděno mezi nejlepšími deskami všech dob, jeho závěrečnou skladbu „Hurt“ proslavil předělávkou Johnny Cash a dal jí tak krátce před svou smrtí rozměr, který ji ozdobil moudrostí věku a dovedl k dokonalosti.
Typické skladby NIN tak klidné a smířlivé nejsou, posluchači a diváci dostanou porci energie, možná temné, ale určitě očistné. Dravost, naléhavost a provokativnost, spolupráce s Davidem Bowie i Marilynem Mansonem, nejupřímnější a nejotevřenější vyznání lásky v podobě songu „Closer“, nekompromisní výplach mozku v šílené noční můře „March of the Pigs“ – to všechno jsou různé fazety skupiny, která se stala kultovní mnohem dříve, než tenhle výraz zprofanoval.
Proklamovaný rozpad a ukončení činnosti se před šesti lety naštěstí nekonaly a letos se Nine Inch Nails stanou jedněmi z hlavních hvězd festivalu Aerodrome v Panenském Týnci. Festival proběhne v období 28. – 30.6.2018.

Interpret: 
Styl hudby: