Allan Harris

Nedělní večer patřil v Jazz Docku Allanu Harrisovi, mistrovi smooth jazzu, Rock-and-roll jazzu a bluesy jazzu. Allan Harris je brooklynský zpěvák, kytarista a skladatel, který kraluje od 2. poloviny 20. století jazzové scéně jako nejúspěšnější a nejvýjimečnější zpěvák své generace.
Vyrůstal v Brooklynu, jeho matka byla klasická pianistka a teta zpěvačka. Když z opery přešla k blues, domácností ožila novými přáteli. Malého Allana jednou hlídal samotný Louis Armstrong a vyděsil ho svým chraplákem. Harris jako zpěvák propojuje dva hudební světy: zatímco jeho impozantní Baryton konkuruje velikánům swingové éry, drsné hrany i tah v hloubkách nesou syrovou pečeť blues. Harris je zároveň skvělým kytaristou i originálním autorem. Vedle toho nabízí rafinovaně vybrané coververze, od autorů jako Jimi Hendrix, Chick Corea, Miles Davis či Steely Dan. Tony Bennett označil Allana za svého oblíbeného zpěváka.
Allan Harris - zpěv, kytara, John DiMartino - piano, Jay White - baskytara , Sylva Cuenca - bicí, Irwin Hall - saxophone

Datum akce: 
21.04.2024
Interpret: 
Styl hudby: 
Místo: