Blues-rocková hvězda Beth Hart míří do O2 Universa.

V pátek 10. listopadu nás poctí návštěvou v O2 Universum blues-rocková hvězda Beth Hart. Tato zpěvačka a pianistka je divoká, drsná a především svá. Byla nominována na cenu Grammy, několikrát na cenu blues Music Awards a spolupracovala s řadou jiných umělců; kytaristou Slashem, Jeffem Beckem a hlavně s Joe Bonamassou, se kterým spolupracuje dlouhodobě. Od roku 2011, kdy nazpívala vokály na jeho album Dust Bowl, už natočili tři společná alba.

Beth Hart není třeba nijak zvlášť představovat. Od roku 2012, kdy u nás vystoupila poprvé na olomouckém Bounty Rock Cafe Open Air jezdí do Česka celkem pravidelně a třeba mezi lety 2017-2019 tady hrála každý rok a její poslední zdejší vystoupení bylo loni 7. června (a to jen proto, že byl koncert odkládán kvůli covidové pandemii). Její vystoupení jsou plná emocí, které umí přenést i na publikum. Bluesová parketa jí sedí (možná proto, co vše si prožila) a diváci jí to opravdu věří. To se ne všem umělcům daří.

Poslední album Beth Hart je A Tribute to Led Zeppelin z února loňského roku, které je jiné, než na co jsme u ní zvyklí. Tohle coverové album, ve kterém vzdala poctu Zeppelínům, obsahuje dvanáct písní z repertoáru této slavné kapely včetně největších hitů, jako jsou Black Dog, Kashmir, Whole Lotta Love nebo Stairway to Heaven. Není to její první album coververzí, už Don’t Explain z roku 2011 (které bylo první s Joe Bonamassou) bylo poskládané z coververzí písní známých osobností, ale ne od jednoho interpreta. Poslední autorské album je pak War In My Mind ze září 2019, které obsahuje také dvanáct písní. Je pravděpodobné, že některé písně z těchto desek uslyšíme, ale předpokládám, že repertoár bude pestrý a dojde i na největší hity, jako Bang Bang Boom Boom nebo od Etty James převzatou I’d Rather Go Blind. Stejně tak bude pravděpodobně pestré i vlastní vystoupení, kdy některé písně bude zpívat s kapelou za zády, některé s kapelou u piana a asi dojde také jen na piano a zpěv. Nechme se překvapit.

Beth Hart vždy na turné doprovází její skupina, ve které hrají kytarista Jon Nichols, basista Tom Lilly a bubeník Bill Ransom, který hrál např. s Diane Reeves, Mary Wilson nebo Arethou Franklin. Věřím, že tento zážitek, který nám připravila agentura Liver Music, bude stát opět za to, jak už to na koncertech Beth Hart bývá.

Interpret: 
Styl hudby: 
Místo: