Zemřela Sinead O'Connor

Nejen hudební svět dnes zaskočila zpráva, že zemřela dublinská rodačka, zpěvačka a skladatelka Sinead O'Connor. Její rodina a přátelé jsou zdrceni a požádali o soukromí v této velmi těžké chvíli. O'Connor bylo 56 let.
Na konci 80. let ji objevili nahrávací manažeři, když vystupovala v kapele Ton Ton Macoute. Její debutové album The Lion and the Cobra vyšlo v roce 1987. Během své kariéry natočila O'Connor deset studiových alb. Jejím posledním albem bylo v roce 2014 I'm Not Bossy, I'm the Boss.
Sinead se mezinárodně proslavila albem I Do Not Want What I Haven't Got z roku 1990 a jeho hitovým singlem, coververzí Princeovy písně "Nothing Compares 2 U". Přicházelo její rebelské období, známé jsou její kontroverzní názory, kdy vyjadřovala podporu Irské republikánské armádě, veřejně roztrhala fotku papeže Jana Pavla II. V pořadu Saturday Night Live a stávala se čím dál větší provokatérkou.
Zpěvačka se také netajila psychickými obtížemi, trpěla bipolární poruchou a několikrát ve svých příspěvcích na sociálních sítích naznačovala možnost sebepoškozování, či přímo sebevraždy. Zprávy pak následně dementovala.
O'Connor v následující době otevřeně hovořila o svých psychických problémech a pomalu se vracela na veřejnost. V roce 2018 vydala pod pseudonymem Magda Davitt píseň "Milestones", což byla její první nová píseň po čtyřech letech. Po stejně dlouhé době také ohlásila první šňůru koncertů.
V říjnu 2018 oznámila, že konvertovala k islámu a přijala jméno Shuhada Sadaqat
V roce 2021 vydala memoáry Rememberings, které popisují její těžké dětství, problémy s duševním zdravím a její pozoruhodný přínos populární hudbě.
Na začátku roku 2022 zpěvačka utrpěla tragickou ztrátu svého sedmnáctiletého syna Shanea, který zemřel poté, co byl dva dny nezvěstný. Po zprávě o jeho smrti bylo oznámeno, že Sinéad byla hospitalizována poté, co napsala řadu znepokojivých příspěvků na sociální sítě.
Příčiny jejího úmrtí nejsou v tuto chvíli známy, rodina se rozhodla je nezveřejňovat.

Interpret: 
Styl hudby: