The Wombats

The Wombats

Support:
Magic Gang
Night Café

13.4.2018
Lucerna Music Bar

Jeden večer a tři britské kytarovky, jak se vám to rýmuje? Za sebe musím říct, že skvěle a vyprodaný LMB se mnou bude určitě souhlasit. Bylo to spíš takové prodloužené odpoledne, začínalo se ve čtvrt na sedm, ale zato to byla jízda tříhodinová jízda na tobogánu z lubů a pražců.
Odstartovali liverpoolští mladíčci The Night Café s krátkým, ale výživným setem a začali zvesela. „Mixed Signals“ je jako stvořená pro prodlužující se teplé jarní dny, jejich předák Sean Martin měl zrovna narozeniny, takže i to sborové přání bylo a po patnácti minutách se představili o něco slavnější The Magic Gang.
Během svého setu zahráli devět z dvanácti skladeb svého naprosto čerstvě upečeného eponymního debutu, které můžu vřele doporučit. Vyšlo u Warnerů v době, kdy zájem o čistě kytarové party trochu upadá a tím spíš je překvapující, ale pro milovníky britpopu a obecně míchání energie s melodikou na pozadí jednoduchých, ale právě proto účinných riffů je jejich hity nabité CD jednoznačně událostí. The Magic Gang opěvují dívky, vztahy a svým vystoupením přispěli k výše uvedným základům jarní skládačky.
Její poslední puzzle dodaly hlavní hvězdy večera, The Wombats. V Británii usazení vačnatci přivezli novinku „Beautiful People Will Ruin Your Life“, což je kolekce určená nejlépe pro jízdu kabrioletem s holkou po boku, po nekonečný dálnici, s reprákama naplno a létem před sebou. Pak dojet do města, zastavit se na nejbližší párty a nahromaděný adrenalin v noci vydat v posteli.
The Wombats odehráli bestofku, nic zásadního nechybělo, levou část pódia obsadil Matthew Murphy, po pravé mardošovsky poskakoval rodilý Nor Tord Øverland Knudsen, vzadu za bicími Dan Haggis (ten samozřejmě NEPOSKAKOVAL, „jen“ rytmicky popoháněl show dopředu).
Samozřejmě se hrály nové věci, ale vombati jsou soudní a nezamořili set prázdnou vatou, dvě třetiny vystoupení tvořily starší kousky, včetně songů ze zásadního debutu „A Guide to Love, Loss & Desperation“ s průlomovovým tanečním hitem „Let's dance to Joy Division“, který obsahuje všechno, co máme na Anglii rádi – suchý humor, ironii, lásku k muzice, nadhled.
Publikum zpívalo refrény, v závěru LDTJD přišli v převleku vombatů i členové The Night Café, masku dostal na pár vteřin i bubeník Haggis a ze svého úhlu pohledu můžu říct, že když třicátníci rozpumprlíkují čtyřicátníky a všichni se u toho chovají jako teenageři, je to tak v pořádku. Žádný násilí, žádnej mortal wombat.
I Know Why I Like You And I Do.

The Magic Gang setlist:

Oh, Saki
All This Way
Getting Along
Alright
Caroline
Slippin
Your Love
How Can I Compete
All That I Want Is You

The Wombats setlist:
Cheetah Tongue
Give Me a Try
1996
Kill the Director
Black Flamingo
White Eyes
Techno Fan
Emoticons
Lemon to a Knife Fight
I Don't Know Why I Like You but I Do
Pink Lemonade
Jump Into the Fog
Moving to New York
Lethal Combination
Let's dance to Joy Division

Přídavek:
Turn
Tokyo (Vampires & Wolves)
Greek Tragedy

Datum akce: 
13.04.2018
Interpret: 
Styl hudby: