Kalendář akcí

27 Leden 2020

The HU

Interpret: 

Mongolská Folk-metalova kapela The Hu ve vyprodaném Lucerna Music Baru předvedla spojení tradiční mongolské hudby s metalem a výsledek je výborný. Kapela má na svém kontě zatím jedno album "The Gereg", ale stihla s ním ovládnout americké a evropské hudební žebříčky.

The HU

Po úspěšném debutu na letošním Rock For people se vrací kapela, která je jak z jiného světa! Čtyři rockeři z Ulánbátaru zpívají mongolsky, používají hrdelní zpěv šamanů a hrají na mongolské lidové nástroje. Pro nás jednoznačně objev roku! První dva singly Wolf Totem a Yuve Yuve Yu, které pánové loni vypustili do světa, se pyšní na YouTube miliony zhlédnutí. Doposud neznámá kapela sklízí vesměs neuvěřitelně pozitivní reakce napříč kontinenty.

The Naghash Ensemble of Armenia

Arménské kořeny kořeněné západní avantgardou.

Setkání východu se západem a starobylého se současným. The Nagash Ensemble kombinuje spiritualitu Arménské tradiční hudby s novou klasickou hudbou a post minimalismem s energií jazzu či rocku. Tři excelentní vokalistky spolu s nejlepšími Arménskými instrumentalisty na duduk,dhol a piano prezentují novou hudbu skladatele Johna Hodiana komponovanou na texty středověkého Arménského mystika a kněze z patnáctého století